Seznaniti vas želimo z nekaj dejstvi in izraziti vam želimo stališče do vašega podcenjevalnega odnosa do ogrožanja okolja in zdravja ljudi. Vaše odklanjanje sodelovanja s civilno družbo, ki se že vrsto let borimo za Ustavno pravico do zdravega okolja smo sicer že navajeni od predstavnikov SLS, vi pa ta odnos samo nadaljujete. Nič niste v času vašega ministrovanja naredili za reševanje »celjske okoljske katastrofe«, kot je bilo postavljeno vprašanje v EU parlamentu Evropski Komisiji. Ker v Sloveniji niste sposobni reševati probleme okolja in ljudi smo se tudi prisiljeni obračati na EK in EU parlament. Sodba sodišča EU z dne 16.7.2015, kjer vam očitajo kršitev nabora evropske okoljske zakonodaje in Direktiv upamo, da bo pomenila streznitev in spoznanje, da EK ne bo dovolila nadaljnje kršitve na tem področju. Z ustanovitvijo preštevilne in neoperativne strokovne skupine, ki bi naj ugotavljala stanje onesnaženja celjske kotline pa le zapravljate čas ...


Preberi več
Okoljski pregled Cinkarne Celje
07.08.2015, 10:50

Izjava za javnost
štev. 26

OBTOŽUJEMO!

Ministrstvo za okolje in prostor, lokalno oblast, inšpekcijo za okolje RS in ostale pristojne, da so nesposobni zaščititi okolje in zdravje ljudi, ker ne odstranijo nevarnih odpadkov iz našega okolja in ne sprejmejo ukrepov za zmanjšanje tveganja za zdravje prebivalstva.

Sodišče EU v Luksemburgu je sprejelo sodbo po opravljeni obravnavi 16.4.2015, da je Slovenija ...


Preberi več
Zaradi raka umirajo, mar ne?
13.01.2015, 20:02
Prispevek oddaje Tednik, se začne pri 10:15min, na tej povezavi: TEDNIK
Dolgo pričakovan prvi korak k odloku o ekološki sanaciji celjske kotline.

Osnutek uredbe o razglasitvi degradiranih območij Celja
Preberi več
Spoštovani, obveščamo vas, da je včeraj, 22.4.2014 ob Svetovnem dnevu Zemlje v Celju potekala javna manifestacija 'Diham' z namenom, da celjska umazana industrija (CC, CERO, itd.) prevzame odgovornost za alarmantne stopnje onesnaženja zraka, vode in tal, ki ni samo posledica starih bremen, temveč zaradi pomanjkljivega nadzora izhaja tudi iz aktualnega obratovanja.


Preberi več
Prispevek v oddaji PREVERJENO
18.02.2014, 21:24

Vir: POP TV
Avtorica: Irena Pan

Povezava: Že desetletja prikrivajo zastruplanje

1 2